Бог пастир мій

понеділок, 20 грудня 2010 р.

Дияконський візит до Єлизавети Мартинової

На свято Святого Миколая наша громада вирішила допомогти нашій старенькій парафіянці, яка залишилась одна і не має родичів. Багато братві і сестер принесли до церкви продукти, а хто і гроші. За дорученням пастора В. Горпинчука я і голова громади Олександр Хилюк у понеділок поїхали провідати нашу сестру, яка нещодавно святкувала своє день народження - 85 років. Вона дуже зраділа що ми прийшли до неї, запитувала як справи в церкві. Після розмов, настав час Біблійного уроку. Сестра Єлизавета дуже любить досліджувати Святе Писання, вона багато псалмів знає на пам'ять і для мене це великий приклад. Я вже готовий був починати, але не знав з чого і вона попросила зачитати Псалом 90 (91), цей псалом оспівує Нашого Господа - Охоронця, який нас береже від усякого лиха, та ненависті диявола. Ми почали говорити на скільки Господь про нас дбає та охороняє нас. Я розповів одну з своїх історій.
Вона теж розповіла історії зі свого життя, коли очевидно втручався Господь щоб зберегти.
Історія №1
Це було за рік до початку Другої Світової Війни. Одного дня, коли ще матір сестри Єлизавети була жива, до них у кімнату зайшла людина, але сестра Єлизавета не бачила її. Проте цю людину бачила її матір і вона запросила гостя до столу, сказавши що от скоро буде готова картопля, але гість відмовився та сказав такі слова: "Скоро буде війна, але ніхто з твоїх дітей не загине, усі переживуть війну!". Потім гість вийшов. Єлизавета запитала, з ким це матір розмовляла бо стояла поруч з нею і не бачила нікого, і матір їй розповіла. Все що сказав ангел Господній виповнилося. І всі брати і сестри Єлизавети Мартинової осталися живими, переживши війну.
Історія №2
Сестра Єлизавета жила окремо від своє матері, але завжди приходила до неї допомагати їй, і от одного дня матір сказала їй щоб не приходила до неї наступного дня. Єлизавета так і зробила, в наступний день зайнялася домашніми справами. Але через деякий час вона почула внутрішній голос, що треба йти до матері. І вона пішла, а коли прийшла то знайшла свою мати у дуже страшному смутку. Єлизавета підкріпила її, і допомогла, мати так і сказала: "Мабуть тебе послав Господь".
Диявол діє, відокремлюючи жертву від Слова Божого та одно вірних та нападає на них через смуток, але Господь посилає завжди допомогу. І завжди скажемо "Господь Охорона наша та твердиня наша, Боже наш ми надіємось на Тебе" + Амінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар