Бог пастир мій

четвер, 20 січня 2011 р.

Радіопрограма "Злагода": Господь історії

Запрошуємо вас послухати програму "Злагода", яка покликана нести непофальшоване Слово Боже для мешканців Києва та області, в ефір виходить щосуботи о 19:45 на Радіо Київ, 98 ФМ.

П'ятий випуск 06.11.2010 - ведучій єпископ УЛЦ В'ячеслав Горпинчук.

Текст проповіді взятий з Книги пророка Ісаї 45:1-7:
"Так говорить Господь до Свого помазанця Кіра: Я міцно тримаю тебе за правицю, щоб перед обличчям твоїм повалити народи, і з стегон царів розв'яжу пояси, щоб відчинити двері перед тобою, а брами не будуть замикані.Я перед тобою піду й повирівнюю висунене, двері мідні зламаю і порозбиваю залізні засуви. І дам тобі скарби, що в темряві, та багатства заховані, щоб пізнав ти, що Я то Господь, Який кличе тебе за йменням твоїм, Бог Ізраїлів,ради раба Мого Якова й ради вибранця Мого Ізраїля, і кличу тебе твоїм іменням, тебе називаю, хоч ти не знаєш Мене.Я Господь, і нема вже нікого, нема іншого Бога, крім Мене. Я тебе підперізую, хоч ти не знаєш Мене,щоб дізналися зо сходу сонця й з заходу, що крім Мене немає нічого; Я Господь, і нема вже нікого,Я, що світло формую та темність творю, чиню мир і недолю творю, Я Господь, Який робить це все"

Чинити добро найменшим

Вчора наша Церква разом із Національним Фондом соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" провідала дитяче відділення київської міської онкологічної лікарні. Ми маємо усталену традицію відвідувати тяжкохворих дітей, підбадьорювати їх Словом Божим і давати їм подарунки від наших парафіян. Щороку діти в цій лікарні таким подарункам радіють. (Цього року ми дякуємо Господу за щедрі подарунки для діток від нашого брата у Христі, Ярослава Мудрика). І якщо подарунки дарувати радісно і легко, то виходити з цієї лікарні важко. Як розповідає дияконеса нашої Церкви, Емілія Зінченко, вкрай боляче бачити маленьких діток вражених раком, особливо усвідомлюючи те, що не всі вони, можливо, повернуться із лікарні додому. Сестра Емілія просить згадувати про цих маленьких страдників у молитвах до Господа, про їхнє одужання і їхню віру в благодатного Господа Ісуса Христа. Ми також просимо молитися за лікарів, аби Господь давав їм сил, вміння, терпеливості, щоби лікування було якомога ефективнішим. Господь каже: «Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих,- те Мені ви вчинили» (Мт. 25:40).

пʼятницю, 7 січня 2011 р.

З Різдвом Христовим!

Наша громада "Воскресіння" чудово відсвяткувала Різдво Христове. Була дуже чудова проповідь пастора, і гарно зіграли святкову виставу театральний гурток "Янголятко". Ви можете подивитись світлини:




неділю, 2 січня 2011 р.

Особлива іменинниця

В нашій парафії є славний звичай при закінченні служби Божої вітати іменників з Днем народження. Вся громада молитовно звертається до Господа, прохаючи про іменників у молитві "Многая літа". Всі наші іменники вдячні Господу за життя і, зокрема, за життя вічне, здобуте для них на Голгофському хресті Спасителем Ісусом Христом. Але в нас є особлива іменинниця. На свій День народження вона, з вдячності до Господа, робить подарунки Господу Богу через громаду. Ось і сьогодні, наша сестра подарувала парафії вишиту скатертину для престолу церкви. Звати цю особливу іменинницю - Євстахія Андріївна Рудзік, яку ми ще раз вітаємо з Днем народження і зичимо многая і благая літа!