Бог пастир мій

неділю, 17 квітня 2011 р.

Вербна Неділя в громаді УЛЦ "Воскресіння"


В неділю наша громада зібралася навколо Слова і Таїнства, щоб згадати як Наш Господь, Ісус Христос входив в Єрусалим. Під час біблійного уроку ми почали досліджувати цікаве і актуальне послання Святого апостола Павла до Тита. Під час богослужіння був прочитаний святковий уривок з Євангелія Матвія 21: 1-11: 1:
"А коли вони наблизились до Єрусалиму, і прийшли до Вітфагії, до гори до Оливної, тоді Ісус вислав двох учнів, до них, кажучи: Ідіть у село, яке перед вами, і знайдете зараз ослицю прив'язану та з нею осля; відв'яжіть, і Мені приведіть їх. А як хто вам що скаже, відкажіть, що їх потребує Господь, і він зараз пошле їх. А це сталось, щоб справдилось те, що сказав був пророк, промовляючи: Скажіте Сіонській доньці: Ось до тебе йде Цар твій! Він покірливий, і всів на осла, на осля, під'яремної сина. А учні пішли та й зробили, як звелів їм Ісус. Вони привели до Ісуса ослицю й осля, і одежу поклали на них, і Він сів на них. І багато народу стелили одежу свою по дорозі, інші ж різали віття з дерев і стелили дорогою. А народ, що йшов перед Ним і позаду, викрикував, кажучи: Осанна Сину Давидовому! Благословенний, хто йде у Господнє Ім'я! Осанна на висоті! А коли увійшов Він до Єрусалиму, то здвигнулося ціле місто, питаючи: Хто це такий? А народ говорив: Це Пророк, Ісус із Назарету Галілейського!"
Пастор громади, В'ячеслав Горпинчук читав проповідь яка будувалася довкола послання Св. апостола Павла до филип'ян 2:5-11. Яку можна прочитати тут: (http://ukrainian-lutherans.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html).
Під час проповіді пастор казав і про Вхід Господа в Єрусалим: "Сьогодні ми вітаємо Його серед нас вербовими гілочками та виспівуємо «Благословен, Хто йде в Ім’я Господнє! Спасіння на висоті!» А наш люблячий Цар відповідає нам через Своє Євангеліє, прощає наші гріхи та провини і пригортає нас близько до Себе Своїми правдивими тілом і кров’ю, які дає нам у хлібі та вині Святої Вечері. Він – над усіма, але Він – з нами, посеред нас та всередині нас. Через те ми й можемо мати думки ті самі, що й у Христі Ісусі. Через це наші думки жахаються діл безбожних і жорстких людей, а у відповідь на заклик Святого Духа: «Браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!», ми відповідаємо: «Амінь! Ісусе, в цьому нам допоможи!"
Після проповіді, парафіяни отримали Святу Вечерю.
Після богослужіння громада спілкувалась між собою, молодіжний театр "Янголятко" та хор громади готувалися до святкової вистави на Великодень.
Світлини:  

Немає коментарів:

Дописати коментар