Бог пастир мій

вівторок, 28 вересня 2010 р.

Сергій Ніколаєнко в Небесній Оселі

Сьогодні, близько 1-ої години ночі, на 74-ому році життя Господь покликав нашого дорогого брата, Сергія Ніколаєнка до Себе на небеса. Вчора я провідував Сергія Івановича - він сповідався і прийняв правдиве тіло та кров нашого воскреслого Спасителя у Святій Вечері. Мені особливо гірко було чути новину про впокоєння нашого брата, бо він тривалий час служив Головою київської парафії Воскресіння і до останнього дня він також служив Членом Синоду УЛЦ. Він був добрим другом і хорошим радником, як для мене так і для багатьох парафіян в усій УЛЦ. Але нас також утішає надія, що ми побачимо нашого улюбленого брата Сергія у час повернення Господа. Він каже: "Я - воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити" (Ів. 11:25). Прошу тримати в молитвах сім'ю і родину нашого відкликаного до небесної домівки брата, особливо за його дружину, Зою Георгіївну Ніколаєнко. Господь - добрий і благодатний, хай в ці дні зміцнить Він Своїм Словом усіх нас.

середу, 15 вересня 2010 р.

Засідання Синоду УЛЦ

15 вересня в м. Києві відбулося чергове засідання Синоду Української Лютеранської Церкви. Синод заслухав звіти посадових осіб Єпископату, звіти Голів Єпархій УЛЦ, надав перші покликання до пастирського служіння випускникам Української Лютеранської Богословської Семінарії Святої Софії 2009 року: Олександрові Кульчицькому та Тарасові Босюкові. Синод також розглянув питання підготовки до чергового Собору УЛЦ та інші поточні справи. Головував на Соборі Єпископ Вячеслав Горпинчук.

вівторок, 14 вересня 2010 р.

Похорон тіла пастиря Бадрусьова

В суботу 11 вересня відбувся християнський похорон тіла пастиря Мікалая Бадрусьова. Прощання з тілом Превелебного Бадрусьова та служба Божа відбулися у приміщенні церкви Хреста Господнього в Мінську - саме в ці й церкві проводилося головним чином служіння покійного пастиря. Похорон тіла пастиря Мікалая відбувся на кладовищі в Мінську. Службу Божу під час похорону правив Єпископ Української Лютеранської Церкви Вячеслав Горпинчук. Читцем на службі Божій був студент Української Лютеранської Богословської Семінарії Святої Софії з Мінська, брат Олексій Зеленко. На похороні були присутні члени лютеранських парафій з Мінська та Жодіно, члени сім'ї та родини пастиря Бадрусьова, представники Римо-катодицької церкви та інших лютеранських церков. Господь Святий Дух каже: "Не хочу ж я, браття, щоб не відали ви про покійних, щоб ви не сумували, як і інші, що надії не мають. Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним. Бо це ми вам кажемо словом Господнім, що ми, хто живе, хто полишений до приходу Господнього, ми не попередимо покійних. Сам-бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. Отож, потішайте один одного цими словами!" (1 Солунян 4:13-18)

пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Пастир Мікалай Бадрусьов у небесній оселі

Сьогодні близько 6:30 ранку, після важкої хвороби, на 59 році життя, Господь покликав до небесної домівки Свого слугу в Білорусі, Мікалая Ахремавіча Бадрусьова. Отець Мікалай, батько шести дітей, служив двом лютеранським парафіям у Білорусі: в Мінську та Жодіно. Господь Ісус Христос каже: "Я - воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити" (Євангеліє від Св. Івана 11:25). Ми побачимо Мікалая Ахремавіча або на небесах, або в час воскресіння усіх мертвих, в час повернення Христа в славі, про що Він каже: "Поправді, поправді кажу вам: Наступає година, і тепер уже є, коли голос Божого Сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть. Бо як має Отець життя Сам у Собі, так і Синові дав життя мати в Самому Собі" (Євангеліє від Св. Івана 5:25, 26). Христа, Життя, проповідував наш брат у Христі, пастир Мікалай Бадрусьов. Правдивими Христовими тілом і кров'ю Він причастився незадовго до покидання свого земного мешкального намету. З Христом він перебуває зараз. Прийди, Господи Ісусе!

неділю, 5 вересня 2010 р.

Благословіння на навчальний рік 2010 - 2011

Цієї неділі 5 вересня, богослужіння служив пастор, голова Київської Єпархії УЛЦ Вадим
Зінченко. Він прочитав чудову проповідь, та причастив громаду Святою Вечерею. Наприкінці
богослужіння пастор В. Зінченко благословив всіх школярів та студентів на навчання.
Побажав завжди триматися Божого Слова та добре навчатися слухаючись вчителів та батьків.
О після богослужіння за чаюванням громада поспілкувалася з пастором Вадимом та його
сім'єю.