Бог пастир мій

понеділок, 31 травня 2010 р.

Гості з Херсону


Вчора в парафії Воскресіння на службі Божій побував пастир херсонської парафії Святої Трійці, о. Сергій Сомін та його дружина Вікторія. В неділю Святої Трійці пастир Сомін виголосив проповідь на текст із Євангелія від. Св. Івана 3:1-17, провів частину літургії і разом зі мною роздавав Святу Вечерю причасникам. Після служби Божої наша парафія звернулася до Господа поблагословити отця Сергія і його дружину многими та благими літами.

пʼятницю, 21 травня 2010 р.

Перший урок з катехизису, дияконів громади, в МБФ "Дар Життя"


Я говорив, що вчора у мене був круглий стіл, куди я був відправлений замість президента Академії Сергія Мироновича Квіта? Говорив? Ну, то була не така вже й видатна подія, бо сьогодні була важливіша...



Сьогодні ми з besemi провели урок Катехізису для жінок в консультаційному центрі міжнародного благодійного фонду "Дар Життя" (www.giftoflife.org.ua). Це було покликання до служіння від однієї з наших сестер, Світлана, яка працює у "Дарі Життя". Завдання - з найвідповідальніших. Це вперше, коли ми із Сергієм в ролі дияконів займалися подібною роботою поза межами громади.

Прийняли нас дуже тепло і в цілому урок пройшов (за словами наших слухачок) цікаво. За годину встигли покрити загальні основи християнства, базову історію Реформації і Першу Заповідь. На занятті було лише чотири жінки, хоча сестра Світлана обіцяла: наступного разу буде аж восьмеро. Що ж, доведеться повторити деякі пункти сьогоднішнього уроку і думати, як ми всі помістимося (та ще і з дітьми) в тій малесенькій кімнатці. Відвідувати "Дар Життя" плануємо в середньому два рази на місяць.

На мене в цілому неабияке враження справив візит до цього центру, оскільки... не знаю, дивно бачити цих жінок. Що їх привело до цього центру? Бажання бути доброю матір'ю і доглядати за своїм дитям правильно? Потреба поради психолога для всієї сім'ї? Можливо, сумніви щодо аборту?...

"Новая жизнь никогда не даётся даром..."

Сьогодні - один з тих днів, коли життя у мене викликає більше благоговіння, ніж смерть.

Cherish your life!